Hootenanny Jim

Hootenanny Jim

Hootenanny Jim is de ruige kant van het muzikale web dat multi-muzikant en performer ad van Meurs, aka The Watchman, om zich heen heeft gesponnen. Voor het eerst wordt samengewerkt met zoon Dylan op slagwerk. Gruizige blues en rock’n roll met een hard-folky inslag. Wonderbaarlijke mengsels van acoustische en elektrische gitaren, swampy bass en hoog energetische drum-artillerie met als voorganger duvelstoejager van Meurs…

Boekingen: +31 (0) 6 23 776 777 hootenannyjim@hotmail.nl

Bandleden

Hootenanny Jim is: Ad van Meurs, vocals, acoustic & slide guitars, Edwin Verlangen, leadguitar, Wim van den Hout bass, Dylan van Meurs, drums , Ankie Keultjens, vocals & sound engineering. 

Ad van Meurs:

Al meer dan twintig jaar speelt Ad vanMeurs een belangrijke rol als  singer songwriter, gitarist, organisator, schrijver en filmmaker. Zijn nauwe band  met de USA maakte van hem een internationaal erkend  artiest die zich perfect thuis voelt op het podium, bijzonder veelzijdig is op de akoestische gitaar  (slide and finger picking) terwijl hij zijn intrigerende songs ten gehore brengt.

Edwin Verlangen:

Gezworen kameraad van van Meurs uit het nachtleven. Hootenanny Jim is is het energetische tegengewicht ten opzicht van een behoorlijke maatschappelijke carriere. Gitarist met een intense sound die het uiterste uit de noten haalt…..

Wim van den Hout:

Eigenaar van HT geluidsstudio. Het rustpunt van de band. Ervaren bassist met swampy sound, het enige echte basgeluid voor Hootenanny Jim. Sinds meer dan 50 jaar bevriend met Ad….

Dylan van Meurs:

Jonge en energieke drummer met een messcherpe touch. Een gedreven en inspirerende performer. Steeds bekender in de scene van zuid Nederland. Boegbeeld van Roc City Institute

Ankie Keultjes:

Zangeres, dichteres, producer, soundengineer. Partner in Music van The Watchman. Produceerde albums voor o.a. No Blues, The Folksurvivalclub (twee ensembles waarbij zij ook zingt ) en The Watchman.

Hootenanny Jim CD 'No Money Blues':

Hootenanny Jim sounds

Rauwe elektrische blues en uitstapjes naar de rock 'n roll worden gelardeerd met buizenversterkers en striemende slidegitaar.
De set bestaat uit een mix van traditionals, eigen werk en een enkele, verrassende cover.

Luister hier…

Junior's Wailing

Easy Riders van de Peel (live)

Hard Time Killing Floor

Blessed

Louisiana Blues

Waiting Blues

Hootenanny Jim Live Footage

Hootenanny Jim heeft ondertussen gespeeld van Terneuzen tot Assen. Van sommige optredens zijn video-opnames en/of foto's gemaakt.