Ad van Meurs a.k.a. The Watchman
top foto top foto top foto

Eerstvolgende show:

The Watchman

Als je zegt dat The Watchman blues speelt, dan klopt dat. Als je zegt dat The Watchman Amerikaanse folk speelt, dan klopt dat. Als je zegt dat de band rockt, dan klopt dat. The Watchman laat zich niet gemakkelijk in een hokje stoppen. De muziek van The Watchman is een zoektocht naar originaliteit langs een weg vol met traditionele elementen, 'roots', improvisatie en liedjesschrijverij. Als er iets in de krant moet, noem het dan maar: eigentijdse rhythm & folk. In ieder geval is het muziek uit het hart, een hart dat meer twijfels dan zekerheden kent en altijd hopeloos verliefd is op het leven zelf.

Klik hier voor filmpjes van The Watchman live in Café Wilhelmina.

The Watchman op myspace: www.myspace.com/thewatchmannl

Foto:Brendan


Folksurvival Club

'Het gaat om de liedjes, het gaat altijd om de liedjes, en die zijn goed , heel goed, zullen blijven hangen. Transatlantische folk door Ad van Meurs, Ankie Keultjes en Marjan Cornille ( de nachtegaal uit Antwerpen).

Zie www.folksurvival.nl voor recensies en agenda en foto's.

Vier filmpjes van The Folksurvival Club in Lupus Missouri vindt je hier.

Er staat een mooie nieuwe clip op youtube van The Folksurvivalclub met een nummer van David Munyon gemaakt door dré didderiens: Down to the Wire


NO blues

In het niemandsland tussen Oost en West gebeurt van alles. Maar wist u dat er ook muziek wordt gemaakt? Op het kruispunt waar de Arabische muziek en de folk-blues elkaar ontmoeten, vindt u NO blues. In 2004 werden Ad van Meurs (gitaar), Haytham Safia (U'd, Arabische luit) en Anne-Maarten van Heuvelen (contrabas) uitgenodigd door productiehuis ON om dit niemandsland te verkennen. Hun opdracht was om in drie dagen het kruispunt tussen Folk-Blues en traditionele Arabische muziek te verkennen. Het resultaat was verrassend geslaagd. Een herkenbaar geluid dat toch heel anders klinkt. De muziek valt het best te omschrijven als 'Arabicana', gespeeld en gezongen in de verhalende traditie die de Folk-Blues en de Arabische muziek gemeen hebben. Soms droevig, alsof de Mississippi overstroomt met Palestijnse tranen. Vaak vrolijk, met visioenen van een buikdansende Bush.

Boekingen:
productiehuis ON | Anne-Maarten | www.ONinternet.nl | +31 (0)570 600177 | noblues@oninternet.nl

Boekingen schouwburgen & theaters in Nederland:
Vivesco | Marcel van Zijl | www.vivesco.nl | +31 (0)30 2937442 | info@vivesco.nl

Meer info op: www.noblues.nl


Broeders van het Zuiden

Ad van Meurs maakt deel uit van het illustere gezelschap: Broeders van het Zuiden. Een unieke samenwerking van topmuzikanten als Bjorn van de Doelen, Jeroen Kant, Mathijs Leeuwis, Ruud van de Boogaart en Ad van Meurs. Sterke nummers doordrenkt van Amerikaanse Rootsmuziek met teksten die je keihard raken. Een belevenis waar je bij moet zijn!

Broeders van het Zuiden

Andre van de Boogaart, www.andrevandenboogaart.com
Mathijs Leeuwis, www.mathijsleeuwis.nl
Jeroen Kant, jeroenkant.blogspot.nl
Ruud van de Boogaart, ruudvandenboogaard.nl
Björn van der Doelen, www.allezsoldaat.com

Foto:Ellen Jeurissen


Hootenanny Jim

In de band Hootenanny Jim komt de ruigere kant van de muzikant Ad van Meurs aan bod. Rauwe elektrische blues en uitstapjes naar de rock 'n roll worden gelardeerd met buizenversterkers en striemende slidegitaar. De set bestaat uit een mix van traditionals, eigen werk en een enkele, verrassende cover. In deze band werkt Ad voor het eerste muzikaal samen met zijn zoon Dylan die het slagwerk verzorgt.

Voor meer info klik hier.