Ad van Meurs a.k.a. The Watchman
top foto top foto top foto

Eerstvolgende show:

Click here to view this page in english

The Watchman & Friends kan in diverse opstellingen worden geboekt, afhankelijk van de gelegenheid, het budget of de muzikale voorkeur van theaterzaal, club of festival. Hieronder een overzicht van de diverse muzikale begeleiders waaruit verschillende bezettingen kunnen worden samengesteld voor een intiem Folk concert in theater of Folkclub of een opwindend blues concert in bluesclubs en op festivals, met altijd als uitgangspunt de originele Transatlantic songwriters stijl van Ad van Meurs aka The Watchman.

Stephan Jankowski

Stephan Jankowski

Multi-disciplinair gitarist, studeerde aan de GIT in Los Angeles en speelde met diverse international bekende acts, Rosa King, Sister Sledge, Georgie Fame e.v.a.. Hij is een uitzonderlijk gitarist, zowel op de elektrische als de akoestische gitaar en zijn adembenemende spel brengt ieder publiek in vervoering.
Kijk en luister naar een live uitvoering van "Hunger and Play" (album Weep on Willow).

Theo Wijdeven

Theo Wijdeven

Getalenteerde bassist die The Watchman nu al vele jaren bijstaat. Hij werkte mee aan diverse projecten, waaronder Slagerij van Kampen, Tambourine, The Space Cowboys etc... Hij is de drijvende kracht in The Watchman band.

Sjoerd van Bommel

Sjoerd van Bommel

Mr. Groove! Speelde o.a. met Frederique Spigt en Bots en verder zowat met iedereen, teveel om op te noemen, tevens een geweldige zanger en mondharmonicaspeler, kortom een allround musicus. Fun on stage! Bekijk Sjoerd.

Ankie Keultjes

Ankie Keultjes

Zangeres, dichteres, producer, soundengineer.
Partner in Music van The Watchman. Produceerde albums voor o.a. No Blues, The Folksurvivalclub (twee ensembles waarbij zij ook zingt ) en The Watchman.

Luister naar "To Be Loved by You" van de nieuwe CD "Over the Top".

Marjan Cornille

Marjan Cornille

- De nachtegaal van Antwerpen. Zangeres en folkgitariste met een prachtige hoge stem. Maakt ook deel uit van The Folksurvivalclub en bracht een solo album uit: "Won't you try". Luister en bekijk: "I believe in Rock and Roll".

Sophie Cavez

Sophie Cavez

Jong en uitzonderlijk getalenteerd accordeoniste uit Gent. Haar ster is rijzende in de wereld van Folk en Wereldmuziek. Zij heeft een eigen trio KV Express en speelt met oa Urban Trad, Dazibao, No Blues en anderen.
Luister naar haar prachtige spel op het nieuwe Watchman album 'Over the Top' in de instrumental "La Valse du pont des Amours".

Osama Meleeghi

Osama Meleeghi

Meesterlijke percussionist uit Khartoem. Maakt o.a. ook deel uit van No Blues en het Haytham Saffia Kwartet. Luister en bekijk de song "Dumbo" (van het album High Acres).

Jos Beeren

Jos Beeren

Uitstekend saxofonist. Speelt in het Metropool orkest en is leider van de "Timeless Big Band". Hij voegt een heel bijzondere sfeer toe aan het album 'Over The Top'.
Luister naar "Somewhere in this world".

Dylan van Meurs

Dylan van Meurs

Jonge en energieke drummer. Een gedreven en inspirerende performer, hij speelt samen met The Watchman in de blues bezetting Hootenanny Jim.

AD VAN MEURS, AKA THE WATCHMAN

AD VAN MEURS, AKA THE WATCHMAN

"It's all about the song" - Al meer dan twintig jaar speelt Ad van Meurs- inmiddels een bekende naam in de Nederlandse en internationale Folk en Blues scene- een belangrijke rol als singer songwriter, gitarist, organisator, schrijver en filmmaker. Zijn nauwe band met de USA maakte van hem een internationaal erkend artiest die zich perfect thuis voelt op het podium, bijzonder veelzijdig is op de akoestische gitaar (slide and finger picking) terwijl hij zijn intrigerende songs ten gehore brengt. Hij vormt met zijn 'partner in Music' Ankie Keultjes, zangeres, geluidstechnicus, producer en schrijfster een ideale muzikale samenzwering.

Hij wordt begeleid door een bijzondere club muzikale vrienden (op de 12 Watchman albums die sinds 1991 zijn uitgekomen op Ryko disc, Van Records and Continental record Services) die er tevens voor zorgen dat ieder concert van The Watchman & Friends een opwindende ervaring is.

Hij maakt ook deel uit en van de succesvolle wereldmuziek groep "No Blues", een groep die een prachtige muziekstijl heeft ontwikkeld, een combinatie van Arabische traditionele muziek en Westerse Folk en Blues. www.noblues.nl

En dan is daar nog "The Folksurvivalclub", een puur Folkproject waarin Marjan Cornille en Ankie Keultjes zijn songs uitvoeren op het album "Break of Dawn" en waarmee onlangs een nieuw album werd opgenomen in Nashville. www.folksurvival.nl