folk survival club
The Folksurvivalclub ‘Break of Dawn’


Het gaat om de liedjes, het gaat altijd om de liedjes, en die zijn goed , heel goed, zullen blijven hangen.”

Transatlantische folk door Ad van Meurs, Ankie Keultjes en Marjan Cornille ( de nachtegaal uit Antwerpen).

Een album met prachtige samenzang van beide zangeressen en mededeelzame stories van ‘songsmid’ Ad van Meurs op een bedje van akoestische ‘fingerpicking’ gitaren aangevuld met fraaie viool - en mandolinepartijen van Siard De Jong, ‘big fat notes’ van bassist Theo Wijdeven en theatrale drums door Sjoerd van Bommel.

Sleutelwoorden: opgewekt, monter, meeslepend, niet zonder diepgang en geworteld in de liedjesfolk van de tweede helft van de vorige eeuw. Een vriendelijk album maar let op: soft is hier heavy!

In welk kader ? Denk Kate & Ann McGarrigle, Peter Paul & Mary, Carter family. De Emmylou Harris van nu.

Ankie produceerde in 2000 het debuut album van Marjan Cornille dat zeer lovend werd ontvangen. ( Marjan Cornille ‘Won’t You Try’, Monkey Man Records). Marjan maakte vooral veel indruk door haar zuivere hoge stemgeluid en het niveau van haar (fingerpicking stijl) gitaarspel. Zij is inmiddels twee kinderen rijker en weer ‘back on track’.

Ankie Keultjes is natuurlijk de zangeres van The Watchman, van voorheen The Very Girls, zingt mee met No Blues en is vooral producer van No Blues, The Watchman en vele anderen, tevens geluidsvrouwe van Lenny Kuhr.

Zij heeft een stem die je meevoert en ontroert, een stem vol compassie.

Ad van Meurs is als gitarist, zanger liedjesschrijver dé vertegenwoordiger in Nederland van de transatlantisch folk en blues. Hij is The Watchman, medeboegbeeld van No Blues en heeft een eigen wekelijkse show in Eindhoven (Ad van Meurs presenteert in meneer Frits/ muziekcentrum Frits Philips). Hij heeft een fraaie staat van dienst met talloze cd’s, een uitgebreid tourschema en is internationaal bekend in de wereld van de folk en singer songwriters.

Siard De Jong heeft als multi instrumentalist gespeeld en opgenomen met een groot aantal Ierse folkartiesten maar ook met Within Temptation en Bennie Jolink.

Theo Wijdeven is sinds 1991 de bassist van The Watchman, de voormalige Very Girls en vele andere projekten.

Sjoerd van Bommel is ’s Neerlands bezigste drumbij: bekend van Frederique Spigt, Clemens van de Ven, Philip Kroonenberg, Bots en ga zo maar door.

www.myspace.com/nobluesnl

www.watchman.nl

www.myspace.com/thewatchmannl

www.advanmeurspresenteert.nl

www.muziekcentrum.nl